GASTRONOMİ

Programın Amacı

Bölümümüzün amacı zengin Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve korunmasını sağlamak ve bu kültürü uluslararası alanda tanıtarak Türk ve Dünya mutfak sanatlarının tüm inceliklerini en iyi şekilde bilen, sanatsal duyarlılığa sahip, takım çalışmasına yatkın, gelişen teknolojiye kolaylıkla uyum sağlayıp mesleğini daha ileriye taşıyabilecek,ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek düzeyde sektörde geleceğin söz sahibi başarılı, lider şeflerini ve yöneticilerini yetiştirmektir.

 
Programın Hedefi

Gastronomi bölümü, Dünya mutfakları ve Türk mutfak kültürünün akademik bir ortamda araştırılması ve korunmasını sağlayabilen, ayrıca Türk mutfak kültürünü uluslararası ve ulusal yarışmalarda temsil ve rekabet edebilecek düzeyde gerekli donanıma sahip geleceğin söz sahibi lider gastronomi uzmanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 
Kariyer Olanakları

Gastronomi bölümünden mezun olacak öğrenciler, kendi yiyecek içecek işletmelerini kurup yönetebilecekleri gibi ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfakları, yiyecek-içecek işletmeleri, kurumların mutfakları, catering şirketleri, kurvaziyer seyahat organize eden gemilerde gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi gibi unvanlarla çalışabilmektedirler. Ayrıca lisans eğitimini tamamlayan öğrenciler akademik olarak eğitimlerinde ilerlemeleri durumunda öğretim üyesi olarak görev alabileceklerdir.

 
Yatay Geçiş ile Geçilen Programlar

Üniversitemiz önlisans/lisans programlarina “Yükseköğretim Kurumlarinda Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasinda Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arasi Kredi Transferi Yapilmasi Esaslarina İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.

 
Dikey Geçiş ile Geçilen Programlar

Meslek yüksekokullari mezunlari, ilgili yönetmelikteki koşullari sağlamalari halinde dört yillik lisans eğitimine devam edebilmektedir.

 
I.Öğretim (Toplam Kontenjan) 6
I.Öğretim (Ücretli)
I.Öğretim (%100 Burslu) 6
I.Öğretim (%50 Burslu)
I.Öğretim (%25 Burslu)

II.Öğretim (Toplam Kontenjan)
II.Öğretim (Ücretli)
II.Öğretim (%100 Burslu)
II.Öğretim (%50 Burslu)
II.Öğretim (%25 Burslu)

Bölümün Eğitime Başladığı Yıl 2013-2014
Puan Türü YGS4
Öğrenim Süresi 4
Öğrenim Dili Türkçe

Yarıyıl 1 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 2 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 3 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 4 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 5 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 5 - Seçmeli

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 6 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Yarıyıl, AKTS

Yarıyıl 6 - Seçmeli

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 7 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 7 - Seçmeli

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 8 - Zorunlu

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS

Yarıyıl 8 - Seçmeli

Teorik, Uyguluma, Laboratuvar, Kredi, AKTS