Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 İstanbul Gelişim Üniversitesi 2018-2019 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Sonuçları


İstanbul Gelişim Üniversitesi 2018-19 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Merkezi Puan Yatay Geçiş Asıl Sonuç Listesi


UBF Merkezi Puan İle Yatay Geçiş Sonuçlar İçin Tıklayınız 


2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI
 
 01.02.2019
 Cuma
 05.02.2019
 Salı
 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuruları Kabul Edilen Öğrencilerin Kayıt Tarihleri
 06.02.2019
 Çarşamba
 06.02.2019
 Çarşamba
 Bahar Yarıyılı Yatay Geçiş Başvurusu Yedek Olarak Kabul Edilen Öğrencilerin   İlanı  ve Kayıt Tarihleri

Kayıt Gün ve Saatleri : 

Hafta içi                       : 08:30-18:30
Cumartesi                   : 09:30-14:00 (Ücretini nakit olarak ödeyecek öğrencilerin kayıt için hafta içi gelmeleri gerekmektedir. )

Yatay Geçiş Kesin Kayıtları Üniversitemiz Rektörlüğü, Öğrenci İşleri'nde gerçekleştirilecektir.
mailAdres bilgisi için tıklayınız.

Merkezi Yerleştirme (Taban Puan) kapsamında aşağıdaki maddede belirtildiği gibi 2. kez Ek Madde 1 ( Taban Puan ) ile yatay geçiş yapanların başvuruları ve mevzuata uygun olmayan başvurular ilan edilmiş olsa bile iptal edilir.
 
5. Öğrencilerin Ek Madde -1 uyarınca sadece bir defa yatay geçiş yapabilmesine, (İlgili başvuru döneminden önce Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin tekrar yatay geçiş yapamayacağına) ancak, söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmelerine,  
 

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

BAŞVURU SIRASINDA İSTENEN EVRAKLARIN ASLINI TESLİM ETMEYEN ÖĞRENCİLER KAYIT ESNASINDA ASLINI GETİRMELİDİRLER.


1-         Başvuru Evrakı
2-         Transkript
3-         Disiplin belgesi
4-         Ders İçerikleri
5-         Öğrenci belgesi
6-         ÖSYS sonuç belgesi (ÖSYS puanını belirten resmi belge)
7-         LYS sonuç belgesi (ÖSS puanlarını belirten resmi belge)
9-         YÖK Üniversite ve bölüm tanınırlık belgesi (Yurtdışı yatay geçişler için)
10-       İkametgah Belgesi
11-       2 Adet Fotoğraf
12-       Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
 
Özel Koşul İsteyen Bölümlerimiz için;

ÖZEL KOŞUL İSTEYEN PROGRAMLARIMIZ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
İLK ve ACİL YARDIM (ön lisans) eğitimi alacak öğrencilerin, DEVLET HASTANELERİNDEN veya ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu (heyet) raporunda belirtilmesi gerekmektedir.), program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir. (Raporun üzerinde “Sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahiptir.” İfadesi bulunmalıdır.)

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNCE YETKİLENDİRİLMİŞ SAĞLIK KURUMLARINDAN SAĞLIK DURUMLARININ UÇUŞA UYGUN OLDUĞUNA DAİR RAPOR ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

DİĞER HASTANELERDEN ALINAN RAPORLAR KABUL EDİLMEYECEKTİR. YETKİLENDİRİLMİŞ HASTANELER İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.)
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Web Adresi: Detaylı bilgi için tıklayınız.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

HAVACILIK YÖNETİMİ (lisans), SİVİL HAVA ULAŞTIRMA İŞLETMECİLİĞİ (ön lisans)mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu (heyet) raporu almak (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs). (Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” İfadesi bulunmalıdır.)

UÇAK GÖVDE-MOTOR / UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM (lisans) ile UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu (heyet) raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vs). (Raporun üzerinde “Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır.” İfadesi bulunmalıdır.)