Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 Finans alanında çalışan araştırmacılar ve lisansüstü öğrenciler için “Finans Biliminde Ekonometri Uygulamaları"


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar’ın da aralarında bulunduğu “Finans Biliminde Ekonometri Uygulamaları” isimli kitap “Seçkin Yayıncılık” tarafından yayımlanmıştır.


"Finans Biliminde Ekonometri Uygulamaları" içerdiği program uygulamaları ve literatür örnekleri ile teori ve pratiği buluşturarak değerli okuyucularına ulaşmayı amaçlamış ve böylelikle bu alanda ülkemizde görülen önemli bir açığı kapatmayı hedeflemiştir.

Konu aktarımları formüller ile açıklanmasından ziyade, ekonometri programlarından kullanımı kolay olan, EViews programı ile yapılmıştır. Eser, açık ve sade bir dille yazılmaya çalışılmış, konu uygulamaları bolca şekil ve tablolar ile anlaşılır bir şekilde gösterilmiştir. Bu kitabın diğer benzer kitaplardan en ayırt edici tarafı, okuyucunun araştırmalarda kullanabileceği yöntem ve yaklaşımları geniş bir açıdan incelenmiş olması ve en önemlisi 
araştırmacılara yol gösterici konumunda olmasıdır.

Kullanılan yöntem ve yaklaşımlarının literatür örnekleri verilerek diğer emsal çalışmalardan farkını ortaya koymakta ve çalışmayı zenginleştirmektedir. Kitap yazarları finans alanında araştırma yapan ve farklı üniversitelerde eğitim veren öğretim üyelerinden oluşmaktadır. Kitapta kapsanan konular "temel" konular olmakla birlikte finans, iktisat, ekonometri, sigorta ve 
bankacılık bölümlerinde okuyan lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin derslerinde, ödevlerinde ve özellikle tez yazımlarında başvuracağı referans bir kaynak olacaktır.

Kitapta Bulunan Konu Başlıkları

  • Durağanlık ve Birim Kök Testleri

  • Verilere Dönüşüm Uygulanması

  • Regresyon Modelleri

  • Sınırlı Bağımlı Değişkenli Modeller

  • Vektör Otoregresif (Vector Autoregressıve Model – Var) Model

  • Eşbütünleşme Analizi Modelleri

  • Otoregresif Koşullu Değişen Varyans Modelleri

  • Panel Veri Analizi 
     

    Finans biliminde uygulama yapmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile tüm akademisyenlerin yararlanabileceği bir eser olup, bilim dünyasına sağlayacağı katkıdan dolayı bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


    Finans Biliminde Ekonometri Uygulamaları