GASTRONOMİ

Bölüm Başkanı Mesajı

28.05.2018 Pzt 09:38



iht3

Kıymetli Öğrencilerimiz

Gastronomi Bölümü olarak amacımız uygarlığımızın önemli bir kısmını teşkil eden Türk mutfağı ve Dünya mutfaklarını, yeme ve içme kültürlerini pek çok farklı bilim dalını kullanarak akademik bir ortamda araştırmak, korumak, Türk mutfak kültürünü Ulusal ve Uluslararası arenalarda temsil ve rekabet edecek düzeyde donanıma sahip geleceğin söz sahibi lider gastronomi uzmanlarını yetiştirmektir.

Gastronomi yalnız “yemek pişirmek” demek değildir. Bu sebeple, öğrencilerimizi yalnızca aşçılık bakış açısından çıkarıp, Gordon Childe’ın “kendini yaratan insan” adlı ünlü eserinde belirttiği gibi “düşünen, uygulayan, gelişime açık ve yaratıcı birer gastronomi uzmanı” olmaları için gerekli bilgiler ile donatmak ve isteklendirmek hedefindeyiz.

Bizler Gastronomi Bölümü olarak, yeme ve içme konusunu bir kültür olarak ele alıyor ve yeni lezzet arayışlarına katılıyoruz. Bu bağlamda, fizik, kimya, matematik, farklı mutfak ve pişirme teknikleri, gıdalar ve özellikleri, beslenme, insan sağlığı için gıdalarda güvenlik ve sağlığa uygunluk, kişiler arası etkin iletişim, mutfak akımları ve yemek tarihi, menü planlama, servis teknikleri ve görgü kuralları, iş sağlığı ve güvenliği, farklı sanat dalları,  gibi çok yönlü ders içerikleri ile öğrencilerimize gastronomi alanında bilgi ve beceriler kazandırıyoruz. “Türk mutfağını daha ileriye nasıl taşıyabiliriz?” sorusuna yanıt arıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi bilimsel ele alıyor, öğrencilerimizi eleştirel düşünmeleri yönünde isteklendirmeye gayret ediyoruz.

Gastronomi Bölümü olarak kaliteli ders içerikleri ve alanında uzman akademik kadromuz ile başarılı, aydın, Gelişim ’de yetişmiş bir birey olarak değişimi ve gelişimi hayatının vazgeçilmez unsuru olarak gören nitelikli gastronomi uzmanları yetiştirmek hedefimizdir. Üniversite politikası ve Bölüm olarak, öğrencilerimizi yüksek lisans ve doktora yapmaları konusunda teşvik ediyor, kitap yazarlığı, medya programları, blog yazarlığı, inanış sistemleri, akademik kariyer ve diğer alanlarda gastronomiye katkı sağlamaları için isteklendiriyoruz.

Gastronomi Bölümü olarak ilk günkü heyecan ve azimle, birlik ve beraberlik içinde, bilim ve teknolojiyi rehber edinerek yolumuza sağlam adımlarla devam etmek, huzur ve güven içinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmek, öğrencilerimizi okul ortamının çok daha ötesinde bir anlayışla geleceğe hazırlamak elde ettiğimiz tüm başarıların da ötesinde bir değerdir. Başarılarla dolu bir yükseköğretim kurumu ve bölümü olarak başarılı öğrenciler ve mezunlara sahip olmamızın altındaki en önemli faktör de bu ilke ve değerlerimizdir. Bu anlamda başarılarımızın gururunu yaşıyor, Üniversitemizi ve bölümümüzü daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğimizi belirtmek istiyorum.

Sevgili Öğrenciler, araştırmacı mısınız? Olgulara farklı açılardan bakabiliyor musunuz? Zorlu çalışma koşullarına dayanıklı mısınız? El becerileriniz yüksek mi? Analitik düşünebiliyor musunuz? İnsan ilişkilerinde dikkatli ve çözüm odaklı mısınız? Ekip çalışmasına inanıyor musunuz? Girişimci misiniz? Edebiyat, mimari, resim, müzik, sosyoloji, psikoloji, felsefe, antropoloji ve tarih gibi bilim dallarına da ilgi duyuyor musunuz? Ekolojik sorunlara ve doğaya karşı duyarlı mısınız? Yeme içme kültürünün vazgeçilmez parçası olan diğer canlı türlerine değer veriyor musunuz? Farklı yemek kültürlerini miras olarak benimser misiniz? Türk mutfağını ileri taşıyacak sorumluluk bilincine ve idealine sahip misiniz? Bu soruların tamamına ya da ekseriyetine “evet” yanıtı veriyorsanız, iyi bir gastronomi eğitimi için sizleri aramızda görmek istiyoruz. Çünkü biz profesyoneller ile çalışıyoruz. Bölümümüz, Öğrencileri için her akademik yıl içinde seminerler, söyleşiler, paneller, TV programları, kültür turları, yerel ve coğrafi işaretli Anadolu’ya özgü endemik türlere ve yöresel ürünlerimize sahip çıkan GastroBahçe Kulübü faaliyetleri, Ulusal ve Uluslararası müsabakalara katılım sağlanması gibi çok sayıda akademik aktiviteler gerçekleştirmektedir. 

Sevgili öğrenciler, sizlerle olmaktan, sizleri geleceğe hazırlamaktan büyük mutluluk ve heyecan duyuyor, eğitim ve kariyer yaşamınızda başarılarla dolu yıllar temenni ediyorum.

Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı TEKİNER
UBYO Gastronomi (TR) Bölüm Başkanı

Adres

Cihangir Mahallesi Şehit Piyade Onbaşı Murat Şengöz Sokak No:8 Avcılar/ İSTANBUL

Telefon

0212 422 70 00

Fax

0212 422 74 01

E-mail

bilgi@gelisim.edu.tr