GASTRONOMİ

28.05.2018 Pzt 09:47
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’na bağlı olan bölümümüz eğitim ve öğretime 2012-2013 Akademik yılı Güz Yarıyılında başlamıştır. Şu an tüm sınıflarında iki yüzü aşkın öğrencisi olan Bölümümüz ilk 29 mezununu 2016-2017 Akademik yılı Haziran ayında vermiştir.

Bölümümüz Üniversitemizin gelişim politikalarına bağlı şekilde öğrencilerini alanlarında farklı kılacak bir anlayış ile yetiştirmektedir. Gastronominin yalnızca “yemek pişirmek” olmadığını, bu disiplini icra ederken diğer bilim ve sanat dallarından faydalanılmasını öne çıkaran bir anlayışla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bölümümüzde dersleri icra eden tam ve yarı zamanlı 23 öğretim elemanı ve iki araştırma görevlisi ile uygulama derslerinin yapıldığı 55 öğrenci kapasiteli bir mutfak bulunmaktadır. Öğrencilerimiz Üniversitemizin bilgisayar laboratuvarları, kütüphanesi ve diğer tüm altyapı olanaklarında faydalandırılmaktadır.