Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 Mentor Öğrenci Programı’na katılmak ister misiniz?


Güz dönemi süresince, Üniversitemize çeşitli ülkelerden gelecek öğrencileri desteklemeye ve onlara yardımcı olmaya gönüllü öğrenciler arıyoruz.


Gönüllü Mentor, değişim programlarıyla gelen öğrencilere gönüllü olarak yardımcı olan kişidir. Mentor öğrencilerimizden aşağıda belirtilen görevler hiç bir zorlama olmaksızın sadece gönüllülük esasınca yapmaları beklenmektedir. Bu programla birlikte uluslararası öğrencilerle iletişim kurarak hem yabancı dilinizi geliştirebilir hem de farklı kültürleri tanıyabilir ve kendi kültürünüzü de tanıtabilirsiniz. Bunun yanı sıra, önceden yurtdışı değişim programlarından yararlanmış öğrencilerimiz, tecrübelerini aktarabilecekleri gibi, değişim programlarından ileride yararlanmak isteyen öğrenciler de, uluslararası bir öğrencinin farklı bir ülkede nelere ihtiyaç duyabileceği konularında bilgi sahibi olup tecrübe kazanma şansı elde edebilirler.
 
Gönüllü Mentor’un genel görevleri:
  1. Havaalanından yabancı öğrenciyi karşılamak
  2. Öğrencinin şehirde geçireceği ilk haftalarda İstanbul’a alışma sürecine destek olmak için kendisine Türk insanının genel kültür ve yaşam tarzını tanıması konusunda yardımcı olmak.
  3. Ders kaydı, ulaşım, sim kart alımı, konaklama yeri gibi konularda destek olmak
  4. Oturma izni ve vergi numarası alma gibi idari süreçlerde yabancı öğrencilere yardımcı olmak
 
Gönüllü Mentor’da aranan olması gereken nitelikler: 
*Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilere / Erasmus öğrencilerine Üniversite’ye ve İstanbul’a alışma sürecinde rehberlik etmeye gönüllü olması.
*İngilizce konusunda konuşma yetkinliğine sahip olması.
  
enlightenedMentor olmak için nasıl başvurabilirsiniz? 
Mentor Öğrenci Programı’na başvurabilmeniz için, bölüm, sınıf, bildiğiniz yabancı diller ve telefon numaranızı erasmus@gelisim.edu.tr adresine 26.08.2019 tarihine kadar göndermeniz gerekmektedir. Bu başvurular sadece güz dönemi için geçerlidir.

Mentor öğrenci programına katılan ve Mentor’ü olduğu öğrenciler tarafından olumlu dönüş alınan öğrencilere üniversitemiz tarafından "Mentor Öğrenci Katılım Sertifikası" verilecektir.