SOSYAL HİZMET

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Sosyal Hizmet Bölümü dönem açılış mesajı

07.02.2019 Per 03:10

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Duran'ın dönem açılış mesajı:

acılıs12
Yeni bir öğretim dönemine başlıyoruz. Bir işe ve göreve ne kadar coşkuyla başlarsak o kadar başarılı oluruz. Yapacağımız uygulamaları tam zamanında ve beklenen ölçülerde gerçekleştiririz. Sizlerden bu dönem boyunca, başlangıç coşkunuzu canlı tutmanızı bekliyoruz. Bölüm öğretim kadrosu olarak sizin iyi yetişmeniz için kılavuzluk yapmaya devam edeceğiz. Sizin başarınız bizim umudumuzdur.

Sosyal Hizmet, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal bunalımların arttığı bir çağda, insanlık değerlerinin yasal bir uygulaması olmuştur. Bundan dolayı, her yaşta, cinsiyette, statüde, kültürde ve ekonomik durumda olan insanların zorunlu olarak başvurmak gereği duyduğu bir meslek olmuştur.

Burada alacağınız eğitimle, yoksullara, hastalara, sokak çocuklarına, yaşlılara, göçmenlere, engellilere, dışlanmış toplum kesimlerine, şiddet görmüş kadınlara, savaş ve çatışma işkencesi yaşayan kimselere nasıl yardım edeceğiniz öğreneceksiniz. Toplumun yardımsever kesimlerinin vicdani sorumluluklarını yerine getirmeleri için gerekli girişimlerde bulunmayı ve bu amaçla çeşitli kurumlar oluşturmayı öğreneceksiniz.

Sizlerden beklentimiz, öğretim kadrolarımızın verdikleri ödevleri zamanında ve istenen ölçülerde yapmanızdır. Çalışmayı ve çalışırken yorulmamayı öğrenmeliyiz. İnsanlara destek olma konusundaki çabalarınızı hiçbir olumsuz uygulama engellememelidir. Engelleri aşma kararlılığı, insanlara destek olma ve sosyal hizmet uygulamaları için önemli bir yetenektir. Bu yeteneğiniz geliştirmek için dünya kalite standartlarına göre hazırlanmış bir eğitim programımız vardır. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin uygulamayı ve yaşantıları temel alan bu programına bağlı kalarak kendimizi geliştirmeliyiz.

Bizimle birlikte bir eğitim dönemini daha geçirmiş olacaksınız. Ailenizin sizden beklediği başarı bizim için kutsaldır. Sizlerden de ailenizin sizden beklediği gayreti öğretim süreçlerinde göstermenizi istiyoruz. Bu hem sizi, hem bölüm öğretim kadrosunu, hem de ailenizi mutlu edecektir. Hepinize, sevgi ve mutlu bir öğretim dönemi diliyorum.

Prof. Dr. Hacı Duran
Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı