Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Öğretimi Kayıtları

2018-2019 eğitim öğretim yılı yaz öğretimi ders kayıtları 24.06.2019 Pazartesi günü saat 18:00’a kadar devam edecektir.

Yaz öğretiminde 10 öğrenciden az öğrenci kayıt yaptırması sebebiyle kapanan derslere kayıt yaptıran öğrenciler, 25.06.2019 Salı günü saat 18:00’a kadar kapanan ders yerine yeni bir derse kayıt yaptırabilecekler veya kapanan ders yerine yeni bir derse kayıt yaptırmak istemeyen öğrenciler kapanan dersle ilgili ücretini geri alabileceklerdir.

Öğrenciler kayıt oldukları ve kapatılmayan derslerden çekilemeyecek veya yerine başka bir ders seçemeyeceklerdir.

Yaz öğretimi sürecinde staj yapacak öğrencilerimizin yaz öğretiminde stajı ders olarak seçmesi zorunlu değildir.

Tüm öğrencilerin ders kayıtlarını kontrol etmeleri ve sistemsel sorun yaşamaları halinde Rektörlük Öğrenci İşlerine 24.06.2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar bizzat başvurmaları gerekmektedir.

DERS KAYITLARI
1. İGÜ Öğrencileri
·     Ders kayıtlarınızı OBİS üzerinden yapınız (Pasif ders kaydı).
·     Kayıt yaptıracağınız derslerin ücretlerini yatırınız.
·     Ders kayıt veya kredi başına ücret yatırdıktan sonra ders kayıtlarınız aktif olacaktır. Ücret yatırmadan ders kayıtları onaylanmayacaktır.
·     Kayıt kaptırdığınız derslerden çekilme (ders ekleme-bırakma) yoktur.
·     Kapatılan derslerin ücretleri uygun zamanda geri ödenir.
·     Kapatılan ders yerine öğrenci açık olan başka derse kayıt yaptırabilir (25 Haziran 2019 SALI günü Saat 11.00-18.00 arasında).
2. Başka Yüksek Öğretim Kurumu Öğrencileri
·     Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvurunuz ve öğrenci numarası alınız.
·     Kayıt yaptıracağınız derslerin kredi ücretlerini yatırınız.
·     Aldığınız öğrenci numarası ile OBİS üzerinden ders kaydı yapınız.
·     Kapatılan derslerin ücretleri uygun zamanda geri ödenir.
·     Kayıt yaptırdığınız derslerden çekilme(ders ekleme-bırakma) yoktur ve ücret geri ödenmez.

YAZ ÖĞRETİMİNDE DİĞER YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAN DERS    ALABİLME KOŞULLARI
1)  Dersin İGÜ Yaz Öğretiminde açılmamış olması gerekir.
2)  Diğer Yükseköğretim Kurumunda öğrencinin kayıtlı olduğu lisans/önlisans programının açık olması ve ilgili programın taban puanının öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırdığı yılda ki kendi programının taban puanından daha yüksek olması gerekir.
3) Öğrencinin başka kurumdan alacağı dersin yerel kredisi, öğrencinin kayıtlı olduğu kendi programında ki ilgili dersin yerel kredisinden az olmaması ve içeriğinin eşdeğerliği bölüm başkanınca uygun görülmesi ve yönetim kurulunun uygun kararı gerekir.
·     Sınamalı öğrencilere (GANO’su 1.80  altında olanlar) önceden almadıkları dersler için onay verilemez.
·     GANO’suna göre bir üst sınıftan ders alma koşulunu yerine getirmeyen öğrencilere yaz öğretiminde ders almasına izin verilemez.