Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Bölüm Başkanı Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. Birlikte geçireceğimiz eğitim-öğretim süreci boyunca televizyon gazeteciliği ve televizyon programcılığı alanlarına dair önemli kuramsal bilgiler edineceksiniz. Bu kuramsal bilgilerin yanı sıra sizi hayata sıkı sıkıya bağlayacak önemli ahlaki ve etik değerleri de eğitim süreciniz boyunca kazanacak, bu değerleri eğitiminizden sonraki mesleki yaşamınızda devam ettireceksiniz. Her birinize eğitim hayatınızda kolaylıklar diler, başarılarınızın sürekliliğini temenni ederim.

Medya, ahlaki ve etik değerlerden, toplumun yapısına, ülke ekonomisinden, siyasal yapıya kadar hemen her türlü alanı inşa eden güçlü bir yapıdır. Enformasyon akışının “yeni medya” ve “geleneksel medya” mecraları arasında rekabete girdiği globalleşen dünyada, erişim kolaylığı ve sunduğu çeşitlilik bakımından, televizyon gazeteciliği, bu kültürün yaygın olduğu toplumlarda bilgi akışının baş aktörü olarak yer alır. Bu sebeple, televizyon gazeteciliği ve televizyon programcılığı her geçen gün değişen yapısı itibariyle yeniliği ve gelişimi hayatının bir parçası haline getirmiş nitelikli insanlara ihtiyaç duyar. Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek adına uyguladığı eğitim-öğretim faaliyetleriyle ülkemizin iletişim alanında en çok tercih edilen bölümleri arasında yer almaktadır.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü olarak, kuramsal bilgiyi uygulamaya aktarabilen, üretim, yazım, analiz ve eleştiri alanlarındaki yetkinliklerini sosyal sorumluluk bilinciyle bütünleştirebilen, araştırmacı bir kimliğe ve eleştirel bir yaklaşıma sahip, yaratıcı ve özgün düşünebilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Her bir öğrencimizi yönetmen, gazeteci, kurgu yönetmeni, kameraman, senarist, spiker, muhabir, editör, araştırmacı yazar ve eleştirmen gibi unvanlarla sektöre kazandırarak, bu alanın niteliğini ve niceliğini eğitimde yarattığımız fark ile değiştirmeye devam ediyoruz.

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölüm Başkanı
Dr.Öğr.Üyesi YILDIZ DERYA BİRİNCİOĞLU