UÇAK GÖVDE-MOTOR BAKIM

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Uçak Gövde- Motor Bakım Bölümü dönem açılış mesajı

07.02.2019 Per 06:59

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Uçak Gövde- Motor Bakım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş'ın dönem açılış mesajı:

UGMB_ Dönem_ açılış_mesajı
Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı bu hafta itibariyle başlamıştır. Tüm öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Sizlere etkin ve verimli bir yarıyıl diliyoruz.

Bilindiği gibi geçtiğimiz eğitim öğretim yılında bölümümüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)  tarafından verilen Tanınan Okul belgesine sahip olmuştur. Geçtiğimiz güz yarıyılında tanınan okul olmamızın gereklerinden biri olarak “Temel Pratik Eğitim” defterleri hazırlanarak tüm öğrencilerimize dağıtılmıştır. Bu sayede öğrencilerimiz gördükleri uygulama eğitimlerini kayıt altına alabilecektir. Güz yarıyılı boyunca ve yarıyıl tatili sırasında özellikle üst sınıflardaki öğrencilerimizin eksik temel pratik eğitimleri büyük ölçüde tamamlanmıştır. Önümüzdeki yarıyıllarda da yapılan planlamalar çerçevesinde uygulamalı eğitimlerin tamamlanması hedeflenmektedir.

Öğrencilerimizin derslerinde aktif katılıma ve uygulamalara daha fazla ağırlık vermesini çok önemsiyoruz. Ders dışı zamanlarda hafta hafta düzenli olarak derslere yönelik yapılan bireysel çalışmalar ve araştırmalar öğrenmeyi daha kalıcı hale getirecek ve motivasyonu arttıracaktır. Uçak Gövde Motor Bakım Bölümü öğrencilerinin özellikle Temel Pratik Eğitimlerine (Task) ve uygulamalara önem vermeleri ve aktif olarak katılım göstermeleri, nitelikli bir teknisyen adayı olarak yetişmeleri ve tercih edilen bir çalışan halinde gelmeleri açısından çok önemlidir.

Bunları yaparken öğrencilerimiz tabi ki sosyal hayata ve kendilerini mutlu eden etkinliklere de vakit ayırmalıdır. Akılcı bir yaklaşımla zamanını planlayarak hem iyi vakit geçirebilir, hem de öğrenmeye ve kişisel gelişimlerine vakit ayırabilirler. Ancak mümkün olduğunca o an yapılan faaliyete odaklanmak önemlidir.

Ders zamanı mümkün olduğunca odaklanmaya engel olacak ders dışı meşguliyetlerden, düşüncelerden ve sosyal medyadan uzak durmaya çalışılmalıdır. Ders için, öğrenme için, eğlence için, farklı faaliyetler için farklı zamanlar ve hatta farklı mekanlar tahsis etmeye çalışmak gerekir. Bu sayede daha iyi odaklanabiliriz ve içinde bulunduğumuz eylemden daha fazla verim alabiliriz.

Öğrencilerimizin kendini sürekli bir şekilde geliştirerek, niteliklerini ilerleterek ve fark yaratacak özelliklere sahip olarak günümüz uygarlığını daha iyi noktalara taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

Mutlu, huzurlu, başarılı ve verimli bir yarıyıl dileğiyle.

Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş
Uçak Gövde- Motor Bakım Bölüm Başkanı