Bütünleme Sınavları Bilgilendirme

03.06.2019 Pzt

Bütünleme sınavı; öğrencilerin dönem sonunda başarısız oldukları (FF ve FD) ve koşullu başarılı oldukları dersler (DD ve DC) için tanınan bir hak olup, her yarıyılda yarıyıl sonu sınavı yapılan derslerin bütünleme sınavları yapılır.

Yarıyıl içindeki ara sınav ve tüm çalışmaların % 40’ı ve bütünleme sınavından en az 40 puan almak koşuluyla alınan notun % 60’ı toplanarak başarı notu hesaplanır. Bütünleme sınavına girmeyen öğrencilerin en son aldıkları not geçerlidir.

DD ve DC harf notu bulunan öğrenciler bütünleme sınavına girmek zorunda değildir. Not yükseltmek amacı ile isteğe bağlı olarak sınava girebilirler. Bu öğrencilerin bütünleme sınavına girmeleri halinde bütünlemeden aldıkları son not geçerli olacaktır.