İstanbul Gelişim Üniversitesi Kütüphanesi Vekil Sunucu (Proxy) Sistemi Yenilendi

Sayın Kullanıcımız,

Kullandığımız elektronik kütüphaneler ve veri tabanlarıyla olan lisans anlaşmamız gereğince, elektronik kütüphanelere ve veri tabanlarına sadece İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin sahip olduğu IP numaralarından ulaşılmaktadır. Veri tabanlarına İstanbul Gelişim Üniversitesi yerleşkeleri dışındaki herhangi bir yerden bağlanmak istendiğinde, İnternet tarayıcınızda aşağıda gösterilen ayarlar yapılmalıdır. Vekil (Proxy) Sunucu, sonrasında kullanıcı adı ve parola sorgusuyla kullanıcı IP doğrulamasını sağlamaktadır.

Ayarları bir defaya mahsus yaptığınızda sonrasında değiştirmenize gerek yoktur. Sürekli kalabilir. İnternet erişiminizi etkilemez. YDYO Yerleşkesi dışındaki herhangi bir yerleşkemizde iken bu ayarları yapmanıza gerek yoktur. Sistem otomatik olarak sizi tanıyacak ve veri tabanlarına eriştirecektir.

Kullanıcı Adı ve Şifreniz kurumumuzda Wi-fi için kullandığınız bilgiler ile aynıdır.

Saygılarımızla.

İnternet tarayıcıları için ayarlar ayrı ayrı aşağıda gösterilmektedir. Ekte görsel anlatım da bulunmaktadır.

Internet Explorer

Tamam butonuna tıklayarak çıkın.

Mozilla Firefox

Tamam butonuna tıklayarak ayarları kaydedip çıkın.

Google Chrome

Tamam butonuna tıklayarak çıkın.

NOT: Türkçe/İngilizce hazırlanmış görsel ektedir. / The image prepared in Turkish / English is attached.

İstanbul Gelişim Üniversitesi / Istanbul Gelisim University
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı / Department of Library & Documentation
Adres / Address: Cihangir Mah. Şehit Jandarma Komando Er Hakan Öner Sk.
No: 1 Avcılar / İstanbul / Türkiye
Tel / Phone: 0212 4227000 / 130, 240, 350, 367, 630, 7192