Azerbaycanlı öğrenciler Winter School'da

04.02.2019 Pzt 10:19

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Ofisi düzenlediği “Winter School” etkinliğine bir yenisini daha ekledi. Azerbaycan’dan gelen öğrencilerin katıldığı ve 3 gün süren etkinlikte 6 farklı alanda workshoplar düzenlendi

Azerbaycanlı öğrenciler
Üç gün süren “Winter School” kapsamında öğrenciler, İGÜ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Tv stüdyosunda kamera ve çekim teknikleri konusunda bilgilendirildi. Azerbaycanlı öğrenciler, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü öğrencileri ile yaptıkları ortak çalışma sonucunda bu etkinlikte yer alan workshopları haber bülteni haline dönüştürdü.

30 Ocak Çarşamba günü üniversitenin B Blok Stüdyosunda ağırlanan öğrenciler, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yıldız Derya Birincioğlu’ndan televizyon yapımları hakkında bilgiler alırken, kamera kullanımı ve reji yönetimini deneyimleme şansı elde ettiler. Bölüm öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Zengin, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Baloğlu ve Arş. Gör. Sercan Kule’nin de hazır bulunduğu etkinliğin birinci bölümünde teorik bilgiler verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde ise aldıkları teorik bilgiler ışığında uygulama yaptılar. Kamera kullanımı, reji yönetimi, stüdyoyu organize etme konusunda pratik yapıp uygulama yapan öğrencilere, bölümün mentor öğrencileri Refik Mert Uykuseven ve Berkan Kaya da yardım ettiler.