Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu yer altındaki İstanbul'u anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğretim üyesi İlknur Türkoğlu 9 Mart Cumartesi günü Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’nde Yeraltındaki İstanbul konulu konferansını gerçekleştirdi.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği ülkemizdeki mimari, arkeolojik ve çevresel kültür varlıklarını korumak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak adına düzenli aralıklarla seminerler,  konferanslar ve paneller düzenlemektedir. Bu bağlamda Kültür Mirası Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu 9 Mart tarihinde Üsküdar’daki Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği’nde ‘Yeraltındaki İstanbul’ başlıklı konferansı ile İstanbul’un sahip olduğu kültür mirası üzerine bilgilendirmeler yapmıştır.

Kültür dostları bile buluşan Türkoğlu konferansında İstanbul’un dönemler boyunca sahip olduğu arkeolojik mirasının öneminden ve bu değerlerin korunması için gerçekleştirilmesi gereken projelerden bahsetmiştir.

Yeraltındaki İstanbul