Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 "İsraf Etme" Sergimiz Başladı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu "İsraf Etme" sergisi start verdi
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencileri tarafından Güz dönemi seçmeli dersi Artizanal Ürünler'de hazırlanan toplam 13 adet israf konulu poster çalışması 11-20 Şubat 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz yerleşkesi binalarında teşhir edilmeye başlanmıştır. Öğretim Görevlileri Tolgahan Tabak ve İbrahim Levent Demirçakmak danışmanlığında yürütülen ve adını "İGÜ İsraf Etme" alan sergi Gelişim Kule 4. Kat Sergi Alanında personel ve öğrencilerin ziyaretine açılmıştır.

UBF Müdürü Prof. Dr. Hikmet Kavruk ve Prof. Dr. Orhan İşcan tarafından açılan sergi, özellikle gıda israfına dönük görsellerden oluşmaktadır. Prof. Dr. Hikmet Kavruk ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner serginin diğer eğitim öğretim kurumları ve kamu ve özel kuruluşlarda da sergileneceğini, UBF ve Bölüm olarak israf konusuna dikkat çekmek istediklerini, öğrencilerin alanlarıyla da ilgili bu soruna hassasiyetlerinden ve kamuya yaygınlaştırılmasından memnun olduklarını paylaşmışlardır. Görsellerin hazırlanmasında aktif görev yapan çift dal öğrencileri Aslıhan Hasceviz ve Elis Mutlu'da İGÜ İsraf Etme Sergisinin Devlet tarafından başlatılan ekmek israfına karşı kampanyaya yüksek öğretim ayağında destek verilmesinin ayrıca dikkate değer olduğunu ifade etmiştir.

 İsraf etme



Haberler

Tüm Haberler