Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Kentsel Arkeoloji Çalıştayı 30 Kasım- 2 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubeleri ortaklaşarak bir Kentsel Arkeoloji Çalıştay’ı 30 Kasım- 2 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi
Restorasyon ve Konservasyon bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlknur Türkoğlu’nun düzenleme kurulunda görev aldığı çalıştayın amacı; kentsel arkeolojinin kent içinde yapılan denetimli kazıların ötesinde, kentin tarihsel gelişimini anlamaya çalışan, arkeolojik varlığın nasıl korunacağına, nasıl sergileneceğine, kent mekânına ve planlamasına nasıl katılacağına odaklanan bir alan olarak gelişiminin sağlanmasıydı.

Çalıştayda üç disiplinin de katılımı ile kentin arkeolojisinin nasıl ele alınacağı üzerinde ortaklaşan bir dil oluşturulması hedeflendi. İlk gün kentsel arkeolojinin kavramsal ve yasal boyutunun uzmanlar tarafından anlatıldığı çalıştayda ikinci gün İstanbul’da yer alan 8 farklı ölçekli arkeolojik kültür varlığının belirlenip gruplar tarafından saha çalışmaları yapıldı.

Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu’nun Yenikapı grubunda yürütücü olarak yer aldığı çalışmada alanda bir araştırma gezisi yapıldıktan sonra üçüncü gün sonuç raporlarının sunumu yapıldı ve tüm katılımcılarla birlikte yapılan değerlendirme bölümü ile çalıştay sona erdi.


 Kentsel Arkeoloji Çalıştayı



Haberler

Tüm Haberler