Kültür Mirası Dostları Hasankeyf ile Buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi kulübünün işbirliği ile gerçekleşen ‘Hasankeyf, Koç ve Süleyman Han Camii Taşıma İşlemlerinde Malzeme Konservasyonu’ konulu konferans 11 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi
Restorastör-Konservatör Uğur Alanyurt’un anlatımı ile gerçekleşen etkinlikte, 12 bin yıllık dillere destan güzelliği ile tanınan Hasankeyf’teki 4 bin 600 tonluk caminin taşınması esnasında uygulanan koruma ve onarım uygulamaları anlatıldı. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan ve Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) vizyonu olan Ilısu Barajı ve HES projesinden etkilenen Hasankeyf’in Su altında kalacak tarihi ve kültürel varlıklarının 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim alanına taşınması için başlatılan çalışmaları konu alan konferansa başta restorasyon ve konservasyon bölümü öğrencileri olmak üzere yoğun ilgi vardı.

Hasankeyf