Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Öğr. Gör. Bilgesu Şen “41. kazı, araştırma ve arkeometri sonuçları” sempozyumunda

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Bilgesu Şen ‘Kapadokya Kızılçukur Vadisi Haçlı Kilise Duvar Resimlerinde Arkeometrik Çalışmalar’ başlıklı bildirisini sundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dicle Üniversitesi'nin iş birliğiyle bu yıl 41.’si düzenlenen "uluslararası kazı, araştırma ve arkeometri sonuçları" sempozyumu 17-21 Haziran 2019 tarihleri arasında Diyarbakır'da gerçekleştirildi. 

Sempozyum süresince Türkiye'de geçen yıl Bakanlığın izniyle Türk ve yabancı bilim insanlarınca gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, yüzey araştırmaları ve bu çalışmalarda ele geçen buluntular üzerindeki arkeometrik çalışmalara ilişkin bildiriler sunuldu.

Arkeoloji biliminin kurumsallaşması aşamasında Türkiye'de gerçekleştirilen en önemli bilimsel faaliyet olma özelliği taşıyan sempozyumda Türkiye'de 2018 yılında bakanlığın izniyle Türk ve yabancı bilim insanlarınca gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, yüzey araştırmaları ve arkeometrik çalışmalara ilişkin yaklaşık 450 bildirinin sunuldu.

ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada ve Polonya gibi çeşitli ülkelerden çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanının katıldığı sempozyuma yoğun katılım vardı.


 KST



Haberler

Tüm Haberler