Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Öğretim Üyeleri V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu'nda

Multidisipliner araştırmalar yapan bilim insanlarını bir araya getirmeyi ve gelecekteki araştırmalar için yeni tartışmaları canlandırmayı hedefleyen Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu’nun (ISMS) beşincisi 16- 17 Kasım 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi
1000’den fazla yerli ve yabancı araştırmacının katıldığı sempozyuma Restorasyon ve Konservasyon Bölümü’nü temsilen Dr. Öğretim Üyesi İlknur Türkoğlu ve Araştırma Görevlisi Esra Sayın bildirileri ile katıldı.

Sempozyuma “Tarihöncesi Arkeolojik Sit Alanlarında Bilginin Halka Aktarılması Sorunu: Aşağı Pınar Sergileme Alanı” başlıklı bildiri ile katılan Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu, tarihöncesi kazı alanlarında kullanılan sergileme ve anlatım yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Arş. Gör. Esra Sayın ise "Kibyra Kenti Agora I. Teras Caddesi’nde Yer Alan Zemin Döşemelerinin Koruma ve Onarım Çalışmaları" başlıklı bildirisi ile Kibyra Antik Kenti’nde restorasyon ve konservasyon çalışmaları tamamlanan bir alanda yürütülen çalışmaları dinleyicilere aktardı.
 



Haberler

Tüm Haberler