İGÜ Restorasyon ve Konservasyon öğrencileri Ziya Paşa Köşkü’nde

25.06.2019 Sal 02:48

İstanbul Erenköy’de bulunan 150 yıllık tarihe sahip Ziya Paşa Köşkü’nde restorasyon ve konservasyon çalışmalarına bu yıl başlandı.

Ziya Paşa Köşkü
1972-1992 yılları arasında Verem Savaş Dispanseri ve Geriatri Hastanesi olarak hizmet veren köşk, 1998'e kadar Sağlık Meslek Lisesi olarak kullanıldı.Tarihi köşk daha sonra bahçesine kurulan SSK Teftiş Kurulu 1 No'lu Grup Başkanlığı ile Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyan Hastanesi'ne devredildi.

Şuan Erenköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi içinde yer alan Ziya Paşa Köşk’ünün koruma-onarım çalışmalarının ardından hastanenin idari binası olarak kullanılması planlanıyor.

Köşkün restorasyon ve konservasyon çalışmaları kalemişi uygulamaları olarak devam ediyor. İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğrencilerinden Meleknaz Çil ve Yunus Emre Kahraman’ında yer aldığı kalemişi çalışmaları büyük bir titizlik ve özveri ile sürdürülüyor.