Tarihi Eserlerde Güçlendirme Yaklaşımları Konferansı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğrencileri ve Kültür Mirası Kulübü'nün iş birliği ile ‘Eski Eserlerde Yapı Elemanları ve Güçlendirme Yaklaşımları’ konferansı gerçekleştirildi.
İnşaat Yüksek Mühendisi Başak Boduroğlu Yazıcı’nın anlatımı ile gerçekleşen etkinlikte, yapı elemanlarında güçlendirme yaklaşımları Ayasofya Camii, Divriği Ulucami ve Kuleli Askeri Lisesi gibi tarihi yapılarda gerçekleştirilen uygulamalar üzerinden anlatıldı. Bu alandaki yanlış yapılan güçlendirme uygulamaları ve olması gereken yöntemleri üniversitemiz öğrencilerine aktaran Yazıcı, bu tür uygulamalarda interdisipliner çalışmaların önemini vurguladı.
Konferansa Restorasyon ve Konservasyon bölümü öğrencileri tarafından yoğun katılım sağlandı.

Tarihi Eserlerde Güçlendirme