Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 UBF Gastronomi Bölümü'nden TÜBİTAK Destekli Proje

İstanbul Gelişim Üniversitesi UBF Gastronomi Bölümü ve Öztiryakiler A.Ş. ortaklığındaki "Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var!" başlıklı proje 22-23 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.
Etkinliğe, çeşitli Devlet ve Vakıf üniversitelerinin Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Gıda Mühendisliği bölümleri ve Aşçılık programlarından 30'u aşkın öğrenci ve 16 öğretim elemanı katılmıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümünün ev sahipliğini yaptığı projede, Öztiryakiler A. Ş. Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi uzmanları da eğitime katılım göstermiştir. O.D.T.Ü, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Doğuş Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi'den gelen öğrencilere üç gün süren ileri mutfak teknolojileri üzerine teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir.

Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner, projenin gastronomi alanında önemli bir boşluğu doldurduğunu, bilimsel yaklaşımın gastronominin çok disiplinli yönünü ortaya koyması açısından önem taşıdığını, bu proje sayesinde geleceğin şef adaylarının bilinçlenmesine katkıda bulunulduğunu ifade etmiştir. Projeye yakından destek veren Öztiryakiler A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri Tahsin Öztiryaki, Murat Öztiryaki ve Genel Müdür Yüksel Yalçın ile eğitimin 3. günü katılan Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nail Öztaş da bu proje ile üniversite ve sanayi işbirliğine somut bir örnek verildiğini, şef adaylarının mesleklerini icra ederken kullandıkları teknolojilerin arkasında ciddi mühendislik çalışması olduğunu belirtmişlerdir.

Katılımcılar tarafından ilgi ve beğeni ile takip edilen seminer, farklı üniversitelerden gelen akademik personelin ortak bir müşterek etrafından toplanmaların sağlaması bakımından ayrıca önem taşımaktadır.  


Haberler

Tüm Haberler