Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Uluslararası Öğrenciler Winter School'da

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uluslararası Ofisi, İstanbul’da eğitimine devam eden yabancı uyruklu öğrenciler için "Winter School" düzenledi. Gastronomiden fizyoterapiye kadar pek çok alanda uygulamalı atölyelerin gerçekleştiği Winter School'da, 7 ayrı ülkeden öğrenci katıldı.
'Geleceğin Şefleri Yarışıyor' isimli atölyeyle başlayan Winter School  Gastronomi bölümü mutfağında ağırlanan uluslararası öğrenciler farklı lezzetlerle tanışıp uygulamalı olarak hünerleri sergileme fırsatı buldu. Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde 'Arduino ile Programlama Eğitimi', İGÜ Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda 'Fizyoterapi Uygulaması', İGÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde 'Uçak Gövde Motor ve Havacılık Atölyesi Çalışması', İGÜ Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu’nda 'Mücadele Sporu', İGÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 'Profesyonel Sinema Makyajı Etkinliği'ne katılan öğrenciler, Türkiye yükseköğrenimi hakkında da fikir sahibi oldu.

Düzenledikleri kış okuluna duyulan yoğun ilgiden memnuniyetini dile getiren İGÜ Uluslararası Ofis Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Kaya, "Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu öğrenciler, İGÜ’nün uluslararası akreditasyonları ile fark yarattığının bilinci ile hareket ediyor ve kış okulu ile üniversiteyi daha yakından tanıma fırsatına erişmek istiyor. 5 gün süren etkinliklerle hem keyifli anlar yaşadılar hem de bölümlerle ilgiili bilgi sahibi oldular” ifadelerini kullandı.

Üniversiteyi çok beğendiğini ifade eden Libyan International School öğrencisi Lama Salman ise şöyle konuştu:
“Türkiye’de kalıp eğitimime burada devam etmek, İGÜ’de mimarlık okumak istiyorum. Bunun hayalini şimdiden kurmaya başladım.”

 Uluslararası öğrenciler Kış Okulu



Haberler

Tüm Haberler