Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce)








 UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri uzmanlık alanını belirledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Bölümü uzmanlık alanını belirledi.


 
 
Bu doğrultuda, "ECF218 Introduction to Sustainability", "GAS228 Culinary Trends and Society", "GAS326 Climate Change and Biodiversity", "GAS417 Ecological Gastronomy", "GAS433 Consumer Behaviours" dersleri zorunlu ya da seçmeli olarak bölüm müfredatına eklendi. Söz konusu derslerde, tespit edilen uzmanlık alanına ait prensiplerin öğrenciler tarafından benimsenmesi ve öğrencilerin bilinç sahibi bireyler halinde harekete geçmeleri amaçlanmakta ve ders içerikleri bu mantıkla dizayn edilmektedir.
 
İçinden geçmekte olduğumuz savurganlık çağında yarınlarımızı göz etmek ve bizden sonrakilere teslim edilecek bir miras ortaya koymak elzem hale gelmiştir. İGÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce) Bölümü, doğrudan çevre ve sürdürülebilirlik ile ilintili bir disiplin olması dolayısıyla sorumlu davranmayı ve yarının liderlerini bilinçli şekilde yetiştirmeyi en önemli hedefleri arasına koymaktadır.