Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 UBF Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri uzmanlık alanını belirledi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü uzmanlık alanı olarak "Sürdürülebilir Mutfak" konseptini belirledi.



Bu doğrultuda, "EKF218 Sürdürülebilirliğe Giriş", "GSY228 Mutfak Akımları ve Toplum", "GSY326 İklim Değişikliği ve Biyoçeşitlilik", "GSY417 Ekolojik Gastronomi", "GSY433 Tüketici Davranışları" dersleri zorunlu ya da seçmeli olarak bölüm müfredatına eklendi. Söz konusu derslerde, tespit edilen uzmanlık alanına ait prensiplerin öğrenciler tarafından benimsenmesi ve öğrencilerin bilinç sahibi bireyler halinde harekete geçmeleri amaçlanmakta ve ders içerikleri bu mantıkla dizayn edilmektedir.

İçinden geçmekte olduğumuz savurganlık çağında yarınlarımızı göz etmek ve bizden sonrakilere teslim edilecek bir miras ortaya koymak elzem hale gelmiştir. İGÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, doğrudan çevre ve sürdürülebilirlik ile ilintili bir disiplin olması dolayısıyla sorumlu davranmayı ve yarının liderlerini bilinçli şekilde yetiştirmeyi en önemli hedefleri arasına koymaktadır.

Bahsi geçen derslerin içerik bilgileri için tıklayınız.