Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Sempozyumu’na Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin online (çevrim içi) olarak düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Sempozyumu (USVES)’na “Sosyal Medyaya Eleştirel Bir Yaklaşım: Ekonomik ve Siyasi Bir Güç Olarak Sosyal Medya” başlıklı çalışması ile katıldı.

Çalışmanın amacı sosyal medya ile gerçekleşen söz konusu değişim ve dönüşümlerin ekonomik, siyasi ve toplumsal boyutlarıyla incelenmesi suretiyle sosyal medyaya eleştirel bir perspektiften bakmak olarak belirlenmiştir.

Araştırmada, küresel anlamda ekonomik ve siyasi birer aktör haline gelen sosyal medya platformlarının, sahip oldukları gücün kötüye kullanımını engellemek adına yasal düzenlemelerin uluslararası boyutta ele alınması ve kullanıcı içerikleri ile kişisel verilerin işlenmesi üzerinden güç kazanan sosyal medya şirketlerinin temel hak ve özgürlükler çerçevesinde denetimlerinin gerçekleştirilmesinin önem arz ettiği sonucuna ulaşılmıştır.