Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

Öğrenciler ‘‘Pandemide Ama Demeyelim, Mama Verelim!’’ Dedi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay ve Arş. Gör. Nevra Üçler önderliğinde, bölümün son sınıf öğrencileri Ecem Coşkun, Ecem Dilara Yasan, Caner Keser, Celal Can Ustabaş tarafından, pandemi sürecinde sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması, bu bağlamda kamuoyunun sokak hayvanlarını besleme konusunda bilinçlendirilmesinin sağlanması amacıyla ‘’Pandemi’de Ama Demeyelim, Mama Verelim!’’ isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler.

Proje kapsamında gerçekleştirilen anket çalışmaları sonuçlarına göre; pandemi sürecinde sokak hayvanlarını besleme oranı yüzde 40’tır, geriye kalan yüzde 60’lık dilim ise pandemi sürecinde sokak hayvanlarını besleyemediklerini belirtmiştir. Bu süreçte kısıtlamalar nedeniyle kapanan restoranlar ve virüs taşıma ihtimaline karşı insanların sokak hayvanlardan uzak durması hayvanların beslenememelerine, aç ve susuz kalmalarına sebep olduğu tespiti yapılmıştır.

Proje kapsamında ilk olarak projenin önemini belirten broşürler tasarlanmıştır ve sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik küçük mama poşetleri hazırlanmıştır. Pilot ilçe olarak Avcılar ilçesi, Parseller’de yer alan çeşitli market ve bakkallar seçilerek broşür ve mama dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili market ve bakkallardan olumlu geri dönüşler alınmıştır. Proje vatandaşlar tarafından ilgi görmüş ve alışverişleri sırasında broşürleri alıp bir dahaki alışverişlerinde sokak hayvanlarını beslemek için mama alacaklarını dile getirmişlerdir. Gerçekleştirilen proje ile ilgili öğrenciler; ‘’Umarız yalnızca mutluluğun bulaşıcı olduğunu, sokaktaki dostlarımızı beslemenin keyfini tekrar hatırlatırız. Onları unutmayıp, bir sonraki mamalarının sizin tarafınızdan olmasını gönülden dileriz.’’ diyerek projenin önemine dikkat çekmişlerdir.