Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

"Onlara Gelinlik Değil Çocukluk Yakışır" projesi büyüyor

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri Gizem Civan, Feyza İşçi, Hatice Ayşen Çiftci, Hatice Kübra Çakır ve Eren Özdemir tarafından "Onlara Gelinlik Değil Çocukluk Yakışır" konulu sosyal sorumluluk projesi kapsamında konferans düzenledi. Konferansta çocuk gelinler için farkındalık teması üzerinde duruldu.

Çocuk gelinlerin toplumsal bir problem olduğunu ve herkesin buna duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık öğrencileri,  çocukların okutulması ve bu şekilde toplumda var olması gerektiğini vurguladılar.

Bu kapsamda farkındalık çalışmasının ikinci aşaması olan konferansa Psikolog Hacer Erence, Avukat Mine Dağ, Moda Evi işletmecisi Nurcan Tulga ve Kuaför Ceyhun Düz gibi farklı sektörlerden ilgili birçok kişi katıldı. Konuşmacılar bu konudaki çalışmaların önem arz ettiğini ve böyle bir durumda karşılaşıldığında nasıl bir tepki geliştirilmesi gerektiği ile ilgili gerekli bilgileri aktardılar daha sonrasında kendi sektörlerinde çocuk gelinler konusunda yaşadıkları deneyimleri konferans salonundaki misafirler ile paylaştılar.

Sosyal sorumluluk kampanyası çerçevesinde gelinlikçilerin ve kuaförlerin camlarına " Bu işletmede 18 yaşından küçüklere gelin başı yapılmamaktadır ve bu işletmede 18 yaşının altındakilere gelinlik satılmamaktadır" yazılı afişler asılmasının önemine dikkat çeken Avukat Mine Dağ, “Böyle bir projenin üniversite gençliği tarafından ortaya koyulması gurur verici, keşke tüm üniversiteler böyle projeler ortaya koysalar” diyerek memnuniyetini dile getirdi. İGÜ Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emel Tozlu ise, “Türkiye’deki genç kadınların okumasını, kendi ayakları üzerinde durmasını ve iş yaşantısında aktif rol almasını istiyoruz, bunun yolu annelerden geçiyor. Kadınların yaşam kaliteleri ne kadar iyi olursa o kadar topluma yararlı inşalar yetiştirecekleri yadsınamaz bir gerçek. Türkiye’nin birçok yerindeki gelinlikçi ve kuaförlerden projemize katkıda bulunmak istediklerine dair haberler alıyoruz.  Bu bağlamda projemizin etkili olacağı düşüncesindeyiz. Başta Mütevelli Heyeti Başkanımız Abdülkadir Gayretli olmak üzere, üniversitemize her anlamda arkamızda durduğu için çok teşekkür ederiz.” diyerek konuşmacılara teşekkür plaketlerini takdim etti.