Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık








  Sosyal izolasyon döneminde evde kadının rolü ve iş yaşamına etkisi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde ‘‘Evde Kadının Rolü ve İş Yaşamına Etkisi’’ konusuna dikkat çekmek adına bir webinar düzenledi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde webinar düzenlendi. Sosyal izolasyon döneminde evden çalışan kadınların yaşadıkları sorunların konuşulduğu webinarda CitiPR Ajans Başkanı Derya Aslan ve Feveran İletişim Kurucu Ortağı Tülin Çeneli Dönmez gençlerle buluştu.

 
 

Gençlere seslenen ajans başkanlarından Feveran İletişim Kurucu Ortağı Tülin Çeneli Dönmez öğrencilere; ‘‘Kadın olmanın getirdiği zorlukları dönem dönem yaşıyoruz. Sosyal izolasyon sürecinde iletişim profesyoneli olarak bize düşen kadın ve erkeğin eşit bir konumda olmasını sağlamak. Biz, kadınların çoğunlukta olduğu bir sektörde yer alıyoruz. Bu nedenle erkek egemen sistemin kadınların iş gücüne dahil olması ile evrileceğini düşünüyorum. İletişimciler olarak uzun soluklu projelerle üstümüze düşeni yapmalıyız.’’ diyerek sözü CitiPR Ajans Başkanı Derya Aslana bıraktı.  Derya Aslan, ''Şiddet toplumsal bir sorun. Kadın, erkek, çocuk ve tüm canlılar için yerini, empati, şevkat ve sevgiye bırakması gereken bir sorun. Diğer disiplinlerin de katkıda bulunması gereken etik bir konu. Kadınların gereken saygı ve sevgiyi görebilmesi için mutlaka düzenin içinde maddi olarak güçlü olmalarına gerek yok. İnsan ve tüm diğer canlılar var olduğu haliyle değerlidir. Saygı ve sevgiyi her durumda hak eder. Cinsiyet eşitliği sadece şekilsel olarak değil toplumun zihninde yer almalı. Bu süreçte biz iletişimcilere düşen iletişimde sevgi, empati, şevkat ve dinlemeyi bilmek gibi kavramları yerleştirebilmek. Bu yüzden diyoruz ki bu sorunun çözümünü cinsiyet ayrımcılığı değil cinsiyet eşitliği olarak görmekle başlayalım.'' ifadelerini kullandı.

Konuşmacılar; “Öğrencilerin kaliteli iletişimi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla ilişkiler ve Reklamcılık bölümünün kalitesini gösterdiğinin altını çizerek, proje oluşturucusu öğrencilerden Miray Badem, Yağmur Kıyırlı, Cengiz Yanboludan, Aybüke Kaya, Uğurcan Karadağ, Senay Telek ve sizi tebrik ederim” diyerek, etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a teşekkürlerini iletti.