Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

''Maske Bizi Biz Doğayı Koruyalım’’ Sosyal Sorumluluk Projesi ile Çevre Kirliliği Sorununa Dikkat Çekildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri İpek Ece Kaya, Rümeysa Kuru, İsmail Ak, Enes Yılmaz, İbrahim Ceylan, Hasan Hüseyin Sara tarafından pandemi döneminde artan başta maske-eldiven atıkları olmak üzere çevre kirliliğine dikkat çekmek için ‘Maske bizi, biz doğayı koruyalım’ sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında pilot uygulama olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne maske, eldiven atık kutuları yerleştirilerek çevre kirliliğine karşı dikkat çekilmesi amaçlanmıştır.

Proje kapsamında 100 kişi ile gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre; Katılımcılar %61,0’lık dilim ile maske atıklarının çevreye zarar verdiğini düşündüklerini ortaya koyarken %79.0’lık dilim ise maske ve eldiven atıklarının mutlaka geri dönüşüm kutularına ayrı bir şekilde atılmasının gerekli olduğunu belirtmişlerdir. Araştırma sonuçları doğrultusunda ‘‘Pandemi döneminde artış gösteren çevre kirliliği ’’ problemi konusuna dikkat çekmek adına webinar düzenlenmiştir.

Gerçekleştirilen webinarda farkındalık yaratmak için Kimyager ve Sürdürülebilir Yaşam Danışmanı Fatih Küçükuysal , İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile buluşmada kimyasal atıkların çevreye verdiği zarar ve bu zararı önlemeye yönelik öngörülerde bulunmuştur.

Webinar sonrası Fatih Küçükuysal; “İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri İpek Ece Kaya, Enes Yılmaz, Rümeysa Kuru, İbrahim Ceylan, İsmail Ak, Hasan Hüseyin Sara’ya çevreye olan duyarlılıklarından ve artan çevre kirliliği sorunu üzerine farkındalık oluşturmak adına böyle bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdikleri için sizi tebrik ederim” diyerek, etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a ve  Arş. Gör. Nevra Üçler’e teşekkürlerini iletmiştir.