Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

“ Korona İnsanı, Kimyasal Atıklar Doğayı Yok Ediyor! ” İsimli Webinar Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından “pandemi döneminde artan kimyasal atık sorunu” konusuna dikkat çekmek amaçlı webinar organize edildi.

Pandemi döneminde artan kimyasal atık sorununun çevre kirliliğine etkisinin konuşulduğu webinarda; Çevre Mühendisi Mehmet Kaan Kaya, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Erman Değirmenci, Moleküler Biyoloji son sınıf öğrencisi Nazlıcan Yürekli gençlerle buluştu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, Erman Değirmenci, “Kimyasallar; yapısı gereği yanıcı, reaktif ve toksik olmalarından dolayı doğaya karışmasıyla hem çevreye hemde bu ekolojik dengede yaşamını sürdüren canlıların yaşamlarını tehdit etmekte olup, geri dönüşü olmayan zararlara neden olmaktadır. "  diyerek sözü Çevre Mühendisi Mehmet Kaan Kaya’ya bıraktı. Mehmet Kaan Kaya ise konuşmasında; 'Kimyasal ürünlerin tüketimine ve  geri dönüşümünün önemine' değinirken; Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisi Nazlıcan Yürekli, ’“Günümüzde pandeminin de etkisiyle artan dezenfektan ve alkol türevleri cildimizi olumsuz yönde etkiliyor. Elimizdeki kimyasalları çevredeki mikroplardan ve hastalık yapıcı ajanlardan korunmak için orantısız kullanıyoruz. Bu orantısız kullanım derimizi kurutup çatlamalara yol açarak cilt yüzeyimizi enfeksiyona açık bir hâle getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Webinar sonrası katılımcılar; “Öğrencilerin kaliteli iletişiminin, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık Bölümünün kalitesini gösterdiğinin altını çizerek, webinarı organize eden son sınıf öğrencileri; Yasemin Şahin, Gaye Büyükdağ, Metin Ayten  ve Kübra Eldem’i  tebrik ederek , etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a ve  Araştırma Görevlisi Nevra Üçler’e teşekkürlerini'' iletti.