Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

Azerbaycan’dan Öğrencilerle Televizyon Stüdyosu Etkinliği Yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ)’nin düzenlediği ‘’Azerbaycan Kış Okulu Etkinliği’’ kapsamında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü ‘’Televizyon Stüdyosu Atölyesi’’ düzenlendi.
30 Ocak Çarşamba günü üniversitenin B Blok Stüdyosunda ağırlanan öğrenciler, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yıldız Derya Birincioğlu’ndan televizyon yapımları hakkında bilgiler alırken, kamera kullanımı ve reji yönetimini deneyimleme şansı elde ettiler. Bölüm öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Zengin, Dr. Öğr. Üyesi Uğur Baloğlu ve Arş. Gör. Sercan Kule’nin de hazır bulunduğu etkinliğin birinci bölümünde teorik bilgiler verildi. Etkinliğin ikinci bölümünde ise aldıkları teorik bilgiler ışığında uygulama yaptılar.
Kamera kullanımı, reji yönetimi, stüdyoyu organize etme konusunda pratik yapıp uygulama yapan öğrencilere, bölümün mentor öğrencileri Refik Mert Uykuseven ve Berkan Kaya da yardım ettiler.