Yeni Medya ve İletişim

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden Kurgu ve Görsel Efekt Teknikleri Söyleşisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim Bölümü ile bölüme bağlı olarak faaliyet gösteren Medya Kulübü tarafından Kurgu ve Görsel Efekt Teknikleri söyleşişi gerçekleştirildi.

NTV Tanıtım Prodüktörü Ali İlhan'ın konuk olarak katıldığı ve yeni medya ve iletişim bölümü öğrencileriyle buluştuğu etkinlik pandemi nedeniyle Google Meet aracılığıyla online olarak gerçekleştirildi. Söyleşide kurgu bilgisinin sektördeki önemi, kurgu için kullanılabilecek programlar ve bu programlar hakkında temel bilgiler, yeni başlayanlar için kurgunun temelleri ve elde edilen bilgilerin nasıl geliştirilebileceği hakkında öğrencilere faydalı bilgiler sunuldu.

Etkinlik konuğu Ali İlhan tarafından bölüm öğrencilerine ayrıca kurgu alanında gelişimlerini hızlandırmak amacıyla kurgu tekniğinin öğrenilmesi ve geliştirilmesi için hayal gücünü arttırma amacıyla çok okuma yapma,film izleme ve izlenilen filmleri önce film olarak sonra kurgusal anlamda incelemek ve tekrar gözden geçirmek gibi öneriler sunuldu. Yeni Medya ve İletişim bölüm başkanı Çağla Kaya İlhan ve bölüm hocalarının da katılımıyla gerçekleşen etkinlik öğrencilerin sorularının ardından tamamlandı.