Yönetim Bilişim Sistemleri

Dr. Öğr. Üyesi Hande AYHAN GÖKCEK 18.Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi'ne Katıldı

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hande AYHAN GÖKCEK 12-14 Aralık 2020 tarihlerinde 18. si düzenlenen ve Sakarya Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katıldı.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi ve bölüm başkanı yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hande AYHAN GÖKCEK 12-14 Aralık tarihlerinde online olarak düzenlenen kongrede "Dijital Pazarlama Karmalarından “4P+2P+2C+3S ve 4S Modellerinin Karşılaştırılması” adlı çalışmasını sundu.

Araştırmacı,  e-pazarlama karması ile ilgili ana literatürün gözden geçirerek hazırlandığı çalışmasında, dijital ortam için geliştirilmiş 2 farklı model olan 4P+2P+2C+3S modeli ile 4S sanal pazarlama karması modeli teorileri üzerine odaklandığını ve çalışmada bu iki farklı yaklaşımı detaylı şekilde açıklamayı amaçladığını belirtti.

Çalışmanın önemini, günümüz pazarlama kanallarının online ve mobil olarak hızla büyümesi ve aynı zamanda fırsatlarının oldukça fazla olduğu detayında yatmakta olduğunu belirten GÖKCEK, perakende işletmelerinin sürdürülebilir bir büyüme ve kârlılık gerçekleştirebilmesi için sanal pazarlama faaliyetlerinde kullanabilecekleri karmalar ile ilgili bilgi sahibi olabilmeleri, karşılaştırma yapabilmeleri ve bu sayede gelişimlerinin devamlılığı amaçlanmıştır şeklinde bilgi verdi. Son olarak bu çalışmanın ayrıca, büyük bir fırsatı ve uygulamaya açık olan konunun gelecek araştırmacılara olan önerilerine vurgu yaptı.