Halkla İlişkilerde Dijitalleşme Webinarı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından ‘‘Halkla İlişkilerde Dijitalleşme’’ konusuna dikkat çekmek adına bir webinar düzenlendi.
The Socreate kurucu ortağı ve Halklailiskiler.co Genel Yayın Yönetmeni Bilal Boğa’nın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, halkla ilişkiler alanında dijitalleşmenin önemine vurgu yapıldı. Online olarak yapılan etkinliğe yoğun katılım sağlandı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijitalleşme kavramının önemine dikkat çeken Boğa, ‘‘dijital iletişim, markaların online mecralarda gerçekleştirdiği gösterim ve etkileşim odaklı çalışmaların tümünü kapsayan bir süreçtir. Sosyal medya yönetimi, dijital etkinlikler, dijital mecralarda yer alan tüm süreçler dijital iletişim kapsamında değerlendirilebilir’’ ifadelerini kullandı. Dijitalleşme ile birlikte değişen sektörel yapıdan bahseden Boğa, firmaların ve ajansların kullandığı dijital iletişim mecraları ve bu mecralarda gerçekleştirilebilecek çalışmalardan bahsetti. Dijital entegrasyonla gerçekleştirilen ve başarılı olan projelerden örnekler veren Boğa, dijitalleşmenin öneminden ve çağa ayak uydurmanın gerekliliğinden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmacı Bilal Boğa, davetlerinden ve katılımlarından dolayı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’a ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.