Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu TÜBİTAK Projesi kapsamında Aktopraklık Arkeoloji Okulunda çizim dersi verdi

Aktopraklık Arkeoloji Okulu
Bursa’da yer alan Aktopraklık höyüğünde 2004 yılından beri devam eden arkeolojik kazılarda ortaya çıkan günümüzden 5.000- 10.000 öncesine tarihlenen yerleşmeye ait bilgiler, Aktopraklık Arkeoparkı’nda ziyaretçilerle ve bilim insanlarıyla paylaşılıyor.

Aktopraklık Arkeoparkı’nda 2015 yılından itibaren her yıl gerçekleştirilen Aktopraklık Arkeoloji Okulu Projesi, bu yıl TÜBİTAK tarafından “4004- Doğa Eğitim ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında kabul edildi.

Proje yürütücülüğünü Prof. Dr. Necmi Karul’un sürdürdüğü projenin Arkeolojik Çizim Yöntemleri Atölyesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Restorasyon ve Konservasyon bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İlknur Türkoğlu tarafından yürütülüyor. Bu yıl 11-16 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen atölye çalışmalarına Türkiye’nin farklı üniversitelerinden pek çok bilim insanı ve 40 öğrencinin katıldı.

15 Temmuz 2018 günü yapılan çizim atölyesinde İlknur Türkoğlu, öğrencilere önce arkeolojik çizim yöntemlerini ve ilkelerini anlatan bir sunum yaptı.

Sunumun ardından atölyeye katılan öğrencilere buluntu çizimi uygulaması yaptırarak, arkeolojik buluntu çiziminde dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Atölye sırasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Türkoğlu, her meslek alanında olduğu gibi, arkeolojik buluntu çiziminde de temel kuralları öğrenmenin yanı sıra, yeni ve çağdaş yöntemlerin ve teknolojilerin kullanılmasının önemini vurguladı.

Aktopraklık