Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğrencileri Haydarpaşa Garı’nda tarihi belgeliyor

Haydarpaşa'da devam eden kazı çalışmalarından tarihi eserler çıkmaya devam ediyor.
Haydarpaşa Garı’nda 2015 yılında başlatılan restorasyon ve konservasyon çalışmaları devam ederken peronların bulunduğu alanda ve rayların altında arkeolojik kalıntılar ortaya çıkarıldı. Bilimsel kazı çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan erken ve geç Bizans Dönemlerine ait kalıntılar 5 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip tarafından ortaya çıkartılıyor.

Arkeolojik kazı alanlarının fotoğraflanması ve belgelenmesi çalışmalarında İstanbul Gelişim Üniversitesi 4. sınıf öğrencilerinden Burak Gençali ve Melike Çürgüç’ün de aralarında görev aldığı çalışmalar tüm hızıyla ve büyük bir titizlikle devam ediyor.

haydarpaşa