Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlknur Türkoğlu Orta Doğu Sempozyumu'nda

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) tarafından 9-11 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenen V. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu'nda Uygulamalı Bilimler Fakültesi Restorasyon ve Konservasyon Bölümü öğretim üyesi Dr. İlknur Türkoğlu Orta Doğu'daki Kültür Mirası üzerine bir değerlendirme konuşması gerçekleştirdi.
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve teması Orta Doğu’da Tarih ve Kimliği Yeniden Okumak olan V. Uluslararası Orta Doğu Sempozyumu'nda Orta Doğu'daki kültür mirası bilinci üzerine ve ortak kültür değerlerine dikkat çeken Türkoğlu, "Orta Doğu dünya tarihi açısından Sümer, Babil, Aşur, Mısır gibi pek çok önemli medeniyetin doğduğu bölgedir. Yazının, tarımin, matematiğin, geometrinin, sanatın geliştiği topraklardır. Yeraltındaki petrol, doğalgaz kaynakları kadar kültür varlıkları açısından da zengindir. Fakat yıllardır süren savaşlar ve çatışmalar Irak, Suriye, Mısır, Yemen gibi ülkelerdeki kültür mirasına geri dönulmez zararlar vermeye devam etmektedir. Bu konuda UNESCO, Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kurumların aldığı kararlar ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Bölge ülkeleri acilen bir araya gelip kültür varlıklarının korunması konusunda kararlar ve önlemler almalı ve uygulamalıdır" diye konuştu.

Orta Doğu