Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr


 Şampiyon Şef Yusuf Gülyiyen ile Modern Türk Mutfağı Buluşması

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. İbrahim Levent Demirçakmak tarafından organize edilen “Coğrafi İşaretli ürünler ile Modern Türk Mutfağı” atölye çalışması, Gastronometro Şefi Yusuf Gülyiyen’in katılımı ile gerçekleşti.
UBF Gastronomi öğrencileri ile teorik ders aşamasına katılan Şef Yusuf Gülyiyen, Gastronometro hakkında bilgi verdi.  Mutfak uygulamalarında yapılacak ürünler ve kullanılacak modern moleküler tekniklerini de anlatan Şef Gülyiyen, ders bitiminde mutfağa geçerek öğrencilere şalgam suyundan spagetti, pastırmaya sarılı kuzu sırtı, kokoreç ve farklı sunum tekniklerle yapılan pırasa hazırladı.
 
Türk mutfağını, çağdaş bilimsel fiziko-kimyasal yöntemleri kullanarak uluslararası yapmaya çalışan Şef Gülyiyen’e, eğitim sonunda Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner tarafından plaket takdim edildi.

 Yusuf Gülyiyen



Haberler

Tüm Haberler