Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyeleri V. Uluslararası Multidisipliner Çalışmaları Sempozyumu'nda

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem ve Araştırma Görevlisi Burçin Yazar, multidisipliner araştırmalar yapan bilim insanlarını bir araya getirerek gelecekteki araştırmalar için yeni tartışmaları canlandırmayı hedefleyen uluslararası nitelikte bir sempozyum olan ve Ankara’da 16-17 Kasım 2018’de gerçekleştirilen 5th International Symposium on Multidisciplinary Studies (ISMS)’e katılarak bilimsel çalışmalarını sundular.

Dr. Öğr. Üyesi Gülgün Çiğdem’in Türkiye’ye yönelik kısa vadeli sermaye hareketleri ile Türkiye’nin dış ticaret açığı arasındaki korelasyonun sorgulandığı “Is There A Correlation Between Capital Movements And The Foreign Trade Deficit In Turkey?”adını taşıyan çalışması ve Araştırma Görevlisi Burçin Yazar’ın davranışsal ekonomistlerin bireylerin tasarruf alışkanlıklarını değiştirecek anomaliler üzerine kurgulanan “dürtme”(nudge) teorisi çerçevesinde, otomatik katılım sisteminin analiz edildiği, Türkiye ve Dünya örneklerinin kıyaslandığı “Bir Dürtme Örneği: Otomatik Katılım Sistemi”isimli çalışması, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.