Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Bankacılık ve Sigortacılık








 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dönem Açılış Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (UBYO) Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar'ın Dönem Açılış Mesajı


Değerli Öğrenciler, 

Bankacılık ve Sigortacılık bölümü olarak belirlemiş olduğumuz misyon ve vizyonumuz doğrultusunda sizleri evrensel, doğru, güncel, faydalı bilgiler ile donatarak ülkemizin en lokomatif sektörlerinden olan Bankacılık ve Sigortacılık sektörünün nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz.

Sektörün kalifiye insan gücü ihtiyacını karşılamak için gerek nitelikli akademik personellerimiz ile gerekse uluslararası akreditasyon kuruluşu olan AQAS’ın belirlemiş olduğu kriterlere göre müfredatlarımız  hazırlanmış ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz döneminde sizlerin farklı bölümlere ait dersleri seçmesine imkan sağlanmıştır. Bahar döneminde siz öğrencilerimizle yapılacak olan sosyal etkinlikler, akademik çalışmalar, ödev ve projeler ile sizlerin okumuş olduğunuz bölümünüzden ve üniversitenizden gurur duyacağınız bir iklim oluşturma arzusundayız. 

Yine bölüm olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) koşul olarak belirlediği Sermaye Piyasası Lisansı’na (SPL) sahip olma şartını sağlayabilmek amacıyla derslerimizin içeriğini güncelleyerek sizlerin aynı zamanda "Sermaye Piyasası" lisansını elde ederek okulumuzdan mezun olabilmenizi hedefliyoruz.


Dr. Öğr. Üyesi Lokman Kantar
Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı