Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Tarihçe

İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ne bağlı olan bölümümüz eğitim ve öğretime 2012-2013 akademik yılı güz yarıyılında başlamıştır. Şu an tüm sınıflarında iki yüzü aşkın öğrencisi olan bölümümüz ilk 29 mezununu 2016-2017 kademik yılı haziran ayında vermiştir.

Bölümümüz, üniversitemizin gelişim politikalarına bağlı şekilde öğrencilerini alanlarında farklı kılacak bir anlayış ile yetiştirmektedir. Gastronominin yalnızca “yemek pişirmek” olmadığını, bu disiplini icra ederken diğer bilim ve sanat dallarından faydalanılmasını öne çıkaran bir anlayışla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bölümümüzde dersleri icra eden tam ve yarı zamanlı öğretim elemanları ile araştırma görevlileri bulunmaktadır. Öğrencilerimiz üniversitemizin bilgisayar laboratuvarları, mutfak, kütüphane ve diğer tüm altyapı olanaklarında faydalandırılmaktadır.

Hayatına Gastronomi adı ile başlayan bölümümüz 2020 yılı yaz döneminde YÖK tarafından alınan karar sonucunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları olarak yoluna devam etmektedir.