Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

‘‘Yapay Zeka ve Medya’’ Kitabı Yayımlandı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Zengin ve Bahadır Kapır’ın editörlüğünü yürüttüğü, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin’in ‘‘Yapay Zeka Uygulamalarının Etik Bağlamda Değerlendirilmesi’’ başlıklı çalışmasının yer aldığı kitap, Doruk Yayınları’nda yayımlandı.

Yapay zekanın medya alanındaki konumunun tartışıldığı kitapta yapay zeka kavramı, farklı açılardan ele alınmıştır. ‘‘Yapay Zeka Uygulamalarının Etik Bağlamda Değerlendirilmesi’’ başlıklı çalışmasında ise Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Burcu Şahin, yapay zeka kavramı ve uygulamalarını etik bağlamda değerlendirmiştir. Çalışmada yapay zeka ve etik ilişkisi ele alınmıştır.