Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık








 Sosyal izolasyon döneminde ‘‘Güçlü Kadınlar, Emekçi Anneler!’’ dediler


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde çalışan anneye dikkat çekmek amaçlı online olarak ‘‘Güçlü Kadınlar Emekçi Anneler’’ adlı farkındalık projesi hayata geçirildi. Düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi olduğu görüldü. Projenin Webinar ayağına konuşmacı olarak Fotoğraf Sanatçısı Alsu Öztürk katıldı.


Konuşmacı Fotoğraf Sanatçısı Alsu Öztürk, sosyal izolasyon döneminde çalışan annelerin iş hayatlarına devam ederek, kendileri ve aileleri için yaratacakları değer konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı amaçlamıştır. Çalışan bir anne olarak kendi tecrübelerinden bahsetmiş olup çalışma hayatı boyunca karşılaştığı fiziksel, sosyal ve özellikle psikolojik etmenlerin altını çizerek böyle bir farkındalık projesinin çalışan tüm kadınlar için ne derece önem arz ettiğini belirtti. Konuşmacı Fotoğraf Sanatçısı Alsu Öztürk Hayatta her şeyin her zaman yolunda gitmeyip kötü günlerinde olabileceği gerçeğine vurgu yaparak ‘‘Her kadının mutlaka bir alanda kendisini geliştirmesini, örneğin dikiş dikebiliyorsa dikiş dikmesini, yeteneği olduğu alanda ilerlemesi gerektiğini’’ belirtti. Bunun yanı sıra çevresel baskıların onu yıldırmayıp üzerine gittikçe motivasyonunu kendinde ve yaptığı işte bulduğunu belirtmiştir. Hobi olarak başladığı işte para kazanmaya başladığını, sosyalleştiğini bunun sonucunda da ‘‘Sen Kadınsın Ne Gerek Var’’ gibi söylemlere aldırmayıp başarılı ve mutlu olduğu konuma ulaştığını belirtti.

Konuşmacı Fotoğraf Sanatçısı Alsu Öztürk proje konusunda ‘‘Sizi dinlemek ilgi çekiciydi diyerek böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu’’ belirtti. Proje oluşturucusu öğrencileriniz ‘‘Sevilay Gültekin, Tuğçe Ceyhan, Tuğçe Öncü, Tuğçe Aktaş, Sefer Mert Gündoğan ve Yusuf Baş sizi tebrik ederim’’ diyerek, etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’ a ve moderatör Araşırma Görevlisi Nevra Üçler’ e teşekkürlerini belirtti.