Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık








 Sosyal izolasyon döneminde ‘‘Hayat eve sığar, şiddet eve sığmaz’’ dediler!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Merkezi ortaklığı ile sosyal izolasyon döneminde kadına şiddete dikkat çekmek amaçlı çevrimiçi (online) olarak ‘‘Hayat Eve Sığar, Şiddet Eve Sığmaz’’ adlı farkındalık projesi hayata geçirildi. Online olarak düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi olduğu görüldü. Projenin Webinar ayağına konuşmacı olarak Avukat Simge Uyanıker ve Mor Çatı Ofis Koordinatörü ve Proje Komite Üyesi Seda Zorca katıldı.


 

Konuşmacılardan Mor Çatı Ofis Koordinatörü ve Proje Komite Üyesi Seda Zorca, sosyal İzolasyon döneminde kadına şiddetin psikolojik, ekonomik, cinsel, fiziksel ve dijital boyutlarının altını çizerken, kadına şiddet ile karşılaştıkları takdirde nasıl davranış göstermeleri gerektikleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

Kadına şiddetin sosyal izolasyon döneminde karmaşık bir hâle dönüştüğünü belirten katılımcılar, bu dönemde sosyal izolasyon var diye kadınlar şiddet gördükleri takdirde bu durumu yok saymamaları gerektiğini belirttiler. Ayrıca kadına şiddet konusunda özellikle genç nüfusun sağduyulu yaklaşmaları gerektiği ve şiddet gören kadınların ise çaresiz olmadıklarını, birçok kadına şiddete karşı duran sivil toplum kuruluşlarının ve derneklerin bu konuda destek verdiğini belirten katılımcılar; KADES, ALO 183 vb. uygulamaların yoğunlaştırımlası gerektiğinin altını çizerek bu uygulamalar hakkında bilgiler verdiler.

Konuşmacı Avukat Simge Uyanıker proje konusunda “Bu dönemde farkındalık yaratmak adına böyle bir proje yapılması takdir konusudur, proje oluşturucusu öğrencileriniz Burakcan Karadaş, Büşra Nur Bolatan, Ceren Kılıç, Buğra Çağdaş ve Gizem Özdemir ve sizi tebrik ederim” diyerek, etkinliğin yarattığı farkındalıktan ötürü Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay’ a teşekkürlerini belirtti.