Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 Richard Paul ve Linda Elder'in yazdığı "Kritik Düşünce" kitabının sunumu gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF), Havacılık Yönetimi bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Zülal Günal ile birlikte "Kritik Düşünce" adlı kitabın incelemesi yapıldı.


İstanbul Gelişim Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Havacılık Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi  Zülal Günal'ın Havayolu Profesyonel Yönetici Asistanlığı dersinde öğrencilerle yaptığı kitap incelemesinde "Kritik Düşünce" adlı  kitabının orijinal ismini “Critical Thinking” ve yazarlarını Richard Paul ve Linda Elder olarak açıklarken devamında Prof. Dr. Esra Aslan ve Yrd. Doç. Dr. Gamze Sart tarafından çevirisi yapılan kitap, Dr. Öğr. Üyesi Haluk Kul'un sahip olduğu bir kitaptır ve Havacılık Yönetimi bölümünde dersler veren öğretim üyesi Zülal Günal tarafından yönetici ve yönetici asistanı yetiştirmek üzere 3. ve 4. sınıf öğrencilerine dönem projesi olarak okutturulmuştur. 
 
Sinerjik bir takım çalışması ile sunum yapılıp Havacılık Yönetimi bölümü öğrencileri tarafından Dr. Öğr. Üyesi Zülal Günal'ın koçluğunda özeti çıkartılmıştır. Bu özet kitap haline getirtilerek üniversite yetkililerine arz edilmiş ve kalıcı bir eser haline dönüştürülmüştür. Yaşamın ve öğrenmenin sorumluluğunu üstlenmek için yönetimde kullanılması önerilen araçların sunulduğu kitapta karar alma ve problem çözüme, mantıksız düşüncelerle başa çıkma, etik akıl yürütme, stratejik düşünme, düşünce ve yönetim standartları ve objektif yöneticilik yapma sanatı gibi hususlara odaklanılmıştır. Bu bağlamda öğrencilerin düşünce seviyelerini bilmesi, zihin ayırt edici işlevlerini tanıması, akıl yürütme fonksiyonlarına hakimiyet kabiliyeti kazanmaları, problem çözme fonksiyonlarını tanımaları, etik analiz ile stratejik yönetici olmalarını temin etmek hedeflenmiştir.