Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

Havacılık Yönetimi








 Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Havacılık Yönetimi Bölümü dönem açılış mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Ergüven Vatandaş'ın dönem açılış mesajı


Havacılık Yönetimi Bölümü 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı bu hafta itibariyle başlamıştır. Tüm öğrencilerimize ve öğretim elemanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Sizlere etkin ve verimli bir yarıyıl diliyoruz. 

Geçtiğimiz güz yarıyılında Havacılık Müzesi gezisi gibi etkinliklerin yanı sıra öğrencilerimiz çeşitli proje ve uygulamalar gerçekleştirdiler. Havaalanı ve havayolu işletmelerinin yönetimine yönelik proje çalışmalarının yanı sıra havacılığa yönelik çeşitli videolar hazırladılar ve havacılık sektörünün çalışanları ile görüşmeler yaptılar. Bazı öğrencilerimiz hali hazırda çeşitli havacılık firmalarında yarı zamanlı olarak çalışmaktadır. Önümüzdeki yarıyıllarda da çeşitli uygulama ve etkinliklere ağırlık vermeye devam etmek istiyoruz.

Öğrencilerimizin derslerinde de aktif katılıma ve uygulamalara daha fazla ağırlık vereceğini ümit ediyoruz. Ders dışı zamanlarda hafta hafta düzenli olarak derslere yönelik bireysel çalışmalar ve araştırmalar yapılması öğrenmeleri daha kalıcı hale getirecek ve motivasyonu arttıracaktır. Ayrıca derslerde daha fazla katılım gösterilmesini sağlayacak ve sorular sorulmasına imkan verecektir. 

Bunları yaparken öğrencilerimiz tabi ki sosyal hayata ve kendilerini mutlu eden şeylere de vakit ayırmalıdır. Akılcı bir yaklaşımla zamanını planlayarak hem iyi vakit geçirebilir, hem de öğrenmeye ve kişisel gelişimlerine vakit ayırabilirler. Ancak mümkün olduğunca o an yapılan faaliyete odaklanmak önemlidir.

Ders zamanı mümkün olduğunca odaklanmaya engel olacak ders dışı meşguliyetlerden, düşüncelerden ve sosyal medyadan uzak durmaya çalışılmalıdır. Ders için, öğrenme için, eğlence için, farklı faaliyetler için farklı zamanlar ve hatta farklı mekanlar tahsis etmeye çalışmak gerekir. Bu sayede daha iyi odaklanabiliriz ve içinde bulunduğumuz eylemden daha fazla verim alabiliriz.

Öğrencilerimizin kendini sürekli bir şekilde geliştirerek, niteliklerini ilerleterek ve fark yaratacak özelliklere sahip olarak günümüz uygarlığını daha iyi noktalara taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.

Mutlu, huzurlu, başarılı ve verimli bir yarıyıl dileğiyle.