Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık








 İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary’nin Salgında E-Öğrenme Üzerine Olan Ortak Çalışması Yayımlandı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary, salgın sürecinde eğitim, e-öğrenme ve zorlukları üzerine olan ortak yazarlı akademik çalışması Journal of Critical Review’da yayımlandı.


Covid-19 salgını ile beraber e-öğrenmenin daha da önem kazandığı bu süreçte uygulamalı derslerin çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesinin zorluklarını inceleyen, Dr. Öğr. Üyesi Tariq Elhadary’nin de katkıda bulunduğu ‘’Teaching University Practical Courses Online during COVID-19 Crisis: A Challenge for ELearning’’ adlı makale Journal of Critical Review’da yayımlanmıştır. İngilizce olarak yayımlanan makalede, üniversite düzeyindeki uygulamalı dersleri inceleyerek e-öğrenmenin ne olduğu, dezavantajları ve bu süreçte uygulamalı derslerin gerçekleştirilmesinde hangi zorluklarla karşılaşıldığı incelenmiştir.

Makaleye katkı sunan diğer yazarlar ise; Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kılıç, Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nden Doç. Dr. Rehab El Gamil ve Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi İsmail Elhaty'dir.