Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu - ubyo@gelisim.edu.tr

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık








 UBF’den Hi-Tech Eğitim Teknoloji ve Sunuş Teknikleri Eğitimi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Gürsoy Ulusoy tarafından Hi-Tech Eğitim Teknolojileri & Online Eğitimde Sunum Hazırlama ve Sunuş Teknikleri konusunda UBF akademisyenlerine eğitim verildi.


Eğitimin içeriğinde; Uzaktan eğitim ve pandemi dönemi, pandemi ve eğitimde yeni sorular, acil uzaktan eğitim planlaması (YÖK ve Dijitalleşme), çevrimiçi öğrenme ve bireysel farklılıklar, hayat boyu öğrenme ve online eğitim süreçlerine entegre edilebilecek sürdürülebilirlik kavramları, V U C A – kurumsal birliktelik, Covid – 19’un akademide yarattığı dönüşüm, EFQM modeli ve akademiye uyarlanması, liderlik dinamiği, akademik liderlik, uzaktan öğrenim ve online eğitim, etkili sunum hazırlama ve sunum teknikleri, uzaktan eğitim ve teknoloji konuları irdelendi. Ayrıca google docs üzerinden eğitim içeriğindeki dokümanlara QR kodla ulaşım linkleri paylaşıldı.

Eğitim sonunda eğitime katılan akademisyenlere yapılan online değerlendirme anketi sonucunda; akademisyenlerin eğitimden memnun kaldıkları gözlemlenmiştir.  Geri bildirim olarak;  eğitim teknolojilerinde online olarak kullanılacak yeniliklerin öğrenildiği ve bunların yeni dönem derslerinde uygulanabileceği belirtildi.