MEDYA VE İLETİŞİM

29.05.2018 Sal 02:45
Medya ve İletişim bölümü; medya sektörünün çalışan yetkinlikleri anlamında beklenti ve ihtiyaçlarını karşılayan, multidisipliner anlamda kendini yapılandıran, güncel bilgilerle kendini yenileyebilen, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen potansiyel medya mensupları ve akademik ilerlemeye uygun bilim insanları yetiştirme hedeflerini gütmektedir.

Medya ve İletişim bölümü; İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu çatısı altında, 4 yıllık lisans eğitimi vermek üzere kurulmuştur.  Medya ve İletişim bölümü,  2015-2016 eğitim-öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

Çağımızın en gözde mesleklerinden birine donanımlı medya mensupları yetiştirmeyi hedefleyen, Medya ve İletişim bölümünün müfredatı, Avrupa Kredi Transfer Sistemi’ne (AKTS) uyumlu şekilde oluşturulmuştur. Uluslararasılaşma standartlarına uygun olarak hazırlanan dersler, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökecekleri tam donanımlı mekan ve stüdyolar bölümün içerisinde mevcut ve aktiftir.

Medya ve İletişim bölümü kadrosunda halen, sektör tecrübesi de bulunan 2 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi yer almaktadır.